Konklusjon

For oss som aldri har prøvd noen form for doping, blir det vanskelig å sette et konkret svar på om dette er galt eller rett. Det som vi derimot kan si, er at utfra fakta viser doping seg lite givende.
En får selvfølgelig en stor økning av muskelmasse og styrke ved hjelp av anabole steroider og en får økt utholdenhet ved hjelp av bloddoping, men samtidig kommer det en haug med bivirkninger med på kjøpet. Og det er da en burde stille seg spørsmålet om dette virkelig er verdt det.

Anabole steroider øker muskelmasse, styrken og vekta, samt en får økt selvtillit osv. Men that’s it. Samtidig som kroppen øker og etter på må en slite med bivirkningene. Impotens og dårlig sperma og kviser over hele kroppen. Dette er ting som slår tilbake på steroidene og gir en motsatt effekt. Vi kan ikke tenke oss til at det er noen som klarer seg gjennom en lang periode med impotens uten å få dårligere selvtillit. Og med på kjøpet kommer økt aggressivitet, noe som kan sette kjente og kjære i større fare for en selv.

Bloddoping er det ikke alt for mange bivirkninger med. Men med tanke på at kreftprosenten øker drastisk, er det jo i grunn nok. Og sjansen for å bli tatt for bloddoping er med dagens teknologi meget stor. Vil en sette sin egen karriere i fare ved å vinne noen få løp og deretter bli tatt for doping og bli sett på som syndebukk og sviker både av venner, familie, nasjonalt og internasjonalt.

Så alt i alt virker det som om, ut fra fakta, at doping generelt er unødvendig. Ja, en får mest sannsynlig en stor opptur fylt med glede og økende prestasjoner, men derfra går det bare nedover.

 

Takk for oss!
Kristoffer, Tom Roger og Magnus!