Hva gjør anabole steroider med kroppen?

 

Anabole Steroider har mange negative effekter på kroppen som man ikke regner med eller er ute etter når man begynner med stoffet. Man tenker kun på at man har lyst å bli større og sterkere, og man vet og regner selvsakt med bivirkninger. Noen Bivirkninger påvirker kroppen mer enn andre, men alvorlige bivirkninger kan man unngå om man doserer stoffet korrekt etter vekt, og bruker det sammen med rett steroide. 

Anabole Steroider er syntetisk fremstilte hormoner - etterligning av det mannlige kjønnshormonet testosteron - som påvirker kroppen slik at det kan stimuleres til økt muskelvekst utover det normale. Økt muskelvekst får man blant annet fordi hormonene virker inn på proteinsyntesen (på cellenivå) som er med på å bygge muskler. Anabole steroider kan sannsynligvis også hemme nedbrytende prosesser i musklene, og dermed også bidra til økt muskelvekst. Økt muskelvekst fører også til økt styrke.

Misbruk av anabole steroider er et stort problem, både i Norge og på verdensbasis. Det har en rekke mer eller mindre alvorlige bivirkninger, og det er definitivt farlig for alle å bruke.

 

Under kan du se et klipp av hva steroider gjør med de indre organene.

 

 

http