Forskjellige dopgrupper

Steroider:
Anabole steroider er hovedsakelig brukt til å øke muskelmassen og som regel bare i treningsperioder. I kroppsmiljøene er anabole steroider svært utbredt.
Anabole steroider gir flere bivirkninger, bl.a. impotens, brystutvikling, aggresjon og andre psykiske forstyrrelser. Det finnes utallige former og varianter av steroider, med forskjellige virkinger og bivirkninger. Det som kanskje er mest utbredt er det mannlige kjønnshormonet testosteron.

Adrenerge stoffer:
Midler som adrenalin og efedrin bedrer blodgjennomstrømning i muskulatur og kan gi bedre passasje av luft i luftveiene.

Andre hormoner:
Veksthormoner er også ofte brukt i stedet for anabole steroider, når det vil gi en økning i muskelmassen.
Tyroksin som stimulerer stoffskiftet og beslektede midler kan øke ytelsesevnen.
Insulin som påvirker sukkeromsetningen, kan også øke yteevnen.
Antiøstrogene midler er midler som direkte eller med indirekte mekanismer reduserer det normale østrogennivået.

Amfetamin:
Hjelper til med å øke følelsen av våkenhet og lignende.

Betablokkere:
Betablokkere motvirker noen effekter av adrenalin, og vil virke hemmende i de fleste idretter, men for skyttere vil de dempe den naturlige muskeluroen i hendene, og det blir lettere å holde våpenet stødig.

Vanndrivende midler:
Vanndrivende midler som furosemid og tiazider er egnet til å maskere bruk av andre midler, og de kan være egnet til å komme under en vektgrense i idretter der vekten er viktig.

Hemoglobinstimulerende midler:
Erytropoietin er et hormon som normalt produseres i nyrene og stimulerer produksjon av hemoglobin og røde blodlegemer. Med mer hemoglobin blir oksygen lettere transportert fra lungene til muskulaturen. Dette er effekten som gjør høydetrening nyttig

Bloddoping:
Bloddoping innebærer å tappe blod, vanligvis 1/2 liter, og gi det tilbake før konkurranse for å ha mer hemoglobin tilgjengelig og dermed medfører høyere oksygenopptak. Ved høy konsentrasjon av hemoglobin og høyt antall røde blodlegemer kan viskositeten i blodet bli høy og det blir tungt å pumpe blodet igjennom blodårene. Denne dopingmetoden er vanskelig å oppdage, fordi den er i hovedårsak ikke et dopingmiddel, men metoden er likevel ulovlig.